fbpx
Background Image
aboutCannabis / Θεραπευτική Κάνναβη  / Στο νοσοκομείο από υπερκατανάλωση κάνναβης!

Στο νοσοκομείο από υπερκατανάλωση κάνναβης!

india-family

Οικογένεια στην Ινδία κατέληξε στο νοσοκομείο επειδή πέρασε την κάνναβη για άλλο λαχανικό!

Μία εξαμελής οικογένεια που ζει στο χωριό Miyaganj της βόρειας Ινδίας κατέληξε στο νοσοκομείο στις 27 Ιουνίου, όταν μαγείρεψε φύλλα κάνναβης επειδή νόμιζε ότι ήταν τριγωνέλλα, ένα υλικό/φυτό που χρησιμοποιείται πολύ στην ινδική κουζίνα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο μανάβης ονόματι Naval Kishore πούλησε χόρτο στον Nitesh, μέλος της εξαμελούς οικογένειας, για να του κάνει φάρσα, παραμυθιάζοντάς τον ότι ήταν τριγωνέλλα. Ο Nitesh τότε έφερε το πακέτο στο σπίτι, όπου μαγειρεύτηκε μαζί με πατάτες για να γίνει τελικά το γνωστό ινδικό πιάτο aloo-methi.

Παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πόση ώρα τους πήρε για να την «ακούσουν», τα μέλη της οικογένειας φαίνεται ότι άρχισαν να ζαλίζονται και ζήτησαν από έναν γείτονα να καλέσει έναν γιατρό. Κάποιοι από αυτούς έχασαν ακόμη και τις αισθήσεις τους. Το νοσοκομείο δεν έχει ενημερώσει ακόμα για την εξέλιξη της υγείας τους, αλλά η αστυνομία συνέλαβε τον Kishore, που παραδέχτηκε ότι έκανε τη φάρσα.

«Υπάρχουν τρία πράγματα που έχουν σημασία όταν παίρνει κανείς ναρκωτικά: μετά από πόση ώρα αρχίζουν να επιδρούν, πόσο δυνατά είναι και πόσο διαρκούν», είπε στο VICE ο Δρ. Prashant Punia, νευροχειρουργός με έδρα το Pune της Ινδίας.

O Punia επεσήμανε ότι το ενεργό συστατικό της κάνναβης, γνωστό ως τετραϋδροκανναβινόλη (THC), θέλει περισσότερο χρόνο για να διαλυθεί όταν το παίρνει κανείς ως φαγώσιμο, διότι διασπάται στο συκώτι και μετατρέπεται σε 11-υδροξυ-τετραϋδροκανναβινόλη, ένα πολύ πιο δυνατό ψυχοδραστικό μόριο.

Από τη στιγμή που η οικογένεια έφαγε την κάνναβη ως γεύμα και όχι για να «γίνει», η ποσότητα που προσέλαβε ήταν πολύ μεγαλύτερη των σωματικών δυνατοτήτων της.

«Προφανώς δεν έφαγαν αρκετό THC για να πεθάνουν, αλλά το γεγονός ότι δεν είχαν ξαναδοκιμάσει ποτέ μπορεί να προκάλεσε μία υπερβολική αντίδραση στους νευρώνες. Οι άνθρωποι που κάνουν χρήση κάναβης κατά λάθος, συνήθως αντιδρούν διαφορετικά. Σε αυτή την περίπτωση, ο φόβος του “τέλους” και αυτό το ασυνήθιστο αίσθημα μαστούρας μπορεί να έκανε τους καρδιακούς παλμούς να ανέβουν, οδηγώντας σε παράνοια ή άγχος», λέει ο Punia.

Ωστόσο, έρευνες τώρα δείχνουν ότι η κάνναβη -η οποία δεν είναι υδατοδιαλυτή- πρέπει να μαγειρεύεται με μία λιποδιαλυτή ουσία, όπως είναι το λάδι ή το βούτυρο. Θα πρέπει επίσης να ζεσταίνονται τα φύλλα της κάναβης ή των ανθών της πριν χρησιμοποιηθούν, καθώς με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται η ψυχοδραστική ουσία THC.

Οι συγκεντρώσεις του THC ποικίλλουν και εξαρτάται από το πού μεγάλωσε το φυτό και ποια είναι η ποιότητά του. Η επίδραση της κάναβης που λαβάνεται από το στόμα μπορεί να κρατήσει πολλές ώρες, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η ποσότητα που καταναλώνεται, ποιο είναι το σωματικό βάρος και το φύλο και πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός.

Η υπερκατανάλωση οποιουδήποτε προϊόντος κάνναβης μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως παρανοϊκές ψευδαισθήσεις, ακραία υπνηλία, παραισθήσεις και σύγχυση. Ωστόσο, όταν τρώει κανείς προϊόντα από κάνναβη σπάνια αντιμετωπίζει τόσο τραγικές επιπτώσεις, με τα συμπτώματα τελικά να φεύγουν χωρίς να αφήνουν ζημιά.

Πηγή: VICE US

Team_aboutCannabis

info@aboutcannabis.gr