fbpx
Background Image
aboutCannabis / Έρευνες  / Βασικές ποικιλίες των φυτών κάνναβης και διαφορές τους

Βασικές ποικιλίες των φυτών κάνναβης και διαφορές τους

poikilies cannavis

Η κάνναβη, όπως και κάθε άλλο φυτό στον κόσμο, έχει διαφορετικά είδη, υποείδη και τύπους. Οι τύποι κάνναβης, μπορούν να φαίνονται εντελώς διαφορετικοί. Τα μπουμπούκια τους μπορεί να έχουν διαφορετικά χρώματα, οι μίσχοι τους να κυμαίνονται σε διαφορετικά ύψη και το συνολικό σχήμα τους μπορεί να έχει διαφορετικά πλάτη.

Η μαριχουάνα, είναι επιστημονικά γνωστή ως το φυτό της κάνναβης και μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε 3 διαφορετικά είδη:

 1. Cannabis Sativa
 2. Cannabis Indica
 3. Cannabis Ruderalis

Ποικιλία Cannabis Sativa

 • Ύψος
  Η Cannabis Sativa είναι πιθανώς το πιο κοινά αναγνωρισμένο από τα 3 είδη και είναι μακράν το μεγαλύτερο φυτό. Tείνει να φτάνει σε αρκετά μεγάλο μέγεθος και ύψος, αγγίζοντας μερικές φορές ακόμα και τα 4,5 μέτρα. Το συγκεκριμένο είδος δεν έχει ιδιαίτερα πυκνό φύλλωμα. Τα φυτά κάνναβης Sativa έχουν ευαίσθητα φύλλα και λείους σπόρους.
 • Άνθοφορία
  Συνήθως, η ποικιλία Sativa χρειάζεται ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανθίσει. Παρ’ όλα αυτά όμως, οι αλλαγές του ηλιακού φωτός δεν έχουν τόσο ισχυρή επίδραση πάνω της, όσο στα υπόλοιπα είδη της κάνναβης. Αυτά τα φυτά συναντώνται πιο συχνά στην Ινδία, την Ταϊλάνδη, τη Νιγηρία, το Μεξικό και την Κολομβία.
 • Χαρακτηριστικά φυλλώματος
  Η ποικιλία Sativa είναι συνήθως ένα ψηλό φυτό και έχει γενικά μια πιο απαλή απόχρωση πράσινου, σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη. Τα φύλλα του αποτελούνται από μακριές, στενές λεπίδες. Σε γενικές γραμμές, το φύλλωμα ενός φυτού Sativa είναι κάπως πιο αραιό από αυτό των υπολοίπων.Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη ροή αέρα γύρω και μεταξύ του φυτού, με αποτέλεσμα την υγιέστερη ανάπτυξη και τον μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης μυκήτων, στα τροπικά κλίματα, όπου και συναντάται.
 • Ιδιότητες των σπόρων
  – Οι κύριες ιδιότητες των σπόρων της κάνναβης Sativa είναι οι εξής:
  – Αγχολυτικές
  – Αντικαταθλιπτικές
  – Αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου
  – Αυξημένη συγκέντρωση και δημιουργικότητα
  – Αύξηση της σεροτονίνης (ο νευροδιαβιβαστής που συμμετέχει στη ρύθμιση της μάθησης, της διάθεσης, του ύπνου, του άγχους και της όρεξης)

Ποικιλία Cannabis Indica

 • Χαρακτηριστικά φυλλώματος & Ανθοφορία
  Τυπικά, η ποικιλία Indica χαρακτηρίζεται από μικρά, πυκνά φυτά με φαρδιά φύλλα, που έχουν ένα πιο σκούρο πράσινο χρώμα. Τα φυτά Indica προέρχονται από χώρες όπως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο και το Θιβέτ. Μετά την έναρξη της ανθοφορίας τους, θα ωριμάσουν μέσα σε ένα διάστημα 6 έως 8 εβδομάδων.
 • Άνθη & Αρώματα
  Τα άνθη της ποικιλίας Indica είναι παχιά και πυκνά, πλούσια σε γεύσεις και αρώματα που κυμαίνονται από το πικάντικο, μέχρι το γλυκό και το φρουτώδες. Η συγκεκριμένη ποικιλία έχει μακράν τις περισσότερες αναλγητικές, καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.
 • Ιδιότητες των σπόρων
  – Οι κύριες ιδιότητες των σπόρων της κάνναβης Indica είναι οι εξής:
  – Αυξημένη ψυχική χαλάρωση
  – Μυϊκή χαλάρωση
  – Μείωση της ναυτίας
  – Μείωση του οξέος πόνου
  – Αύξηση της όρεξης
  – Αύξηση της ντοπαμίνης (ο νευροδιαβιβαστής που βοηθά στον έλεγχο των κέντρων ανταμοιβής και ευχαρίστησης του εγκεφάλου)

Ποικιλία Cannabis Ruderalis

 • Ύψος
  Η ποικιλία Ruderalis είναι το τρίτο είδος κάνναβης και είναι σίγουρα αυτό που αναφέρεται λιγότερο. Πρόκειται για ένα γενικά πολύ κοντό φυτό, το οποίο δεν ξεπερνάει τα 50 – 60 εκατοστά σε ύψος. Ακριβώς όπως το είδος Ιndica, η ποικιλία Ruderalis έχει επίσης μια πυκνότερη δομή φυλλώματος.
 • Προέλευση
  Ο κύριος λόγος που το συγκεκριμένο είδος αναφέρεται τόσο σπάνια, είναι επειδή χρησιμοποιείται για να αναπαράγεται με άλλα είδη κάνναβης, προκειμένου να παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Η Cannabis Ruderalis συνήθως δεν είναι ψυχότροπη, προκαλώντας ελάχιστα, ως και καθόλου ψυχοδραστικά αποτελέσματα.
 • Ανθοφορία
  Η Ruderalis έχει εξαιρετικά μικρή περίοδο ανθοφορίας, γιατί συνήθως συναντάται στα βόρεια κλίματα, όπου μπορεί να αντέξει πολλές σκληρές συνθήκες, με μέτρια ανοχή στον παγετό. Προέρχεται από την Κεντρική Ρωσία και συνήθως δεν έχει αρκετό χρόνο για να ωριμάσει, πριν αρχίσει το έντονο κρύο. Αυτό αποτελεί άλλωστε και έναν παράγοντα που εξηγεί, γιατί η περίοδος της ανθοφορίας της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι τόσο γρήγορη.

Τα υβρίδια κάνναβης – μια τέταρτη κατηγορία που συναντάται ολοένα και συχνότερα

 • Προέλευση υβριδίων
  Στις μέρες μας, οι περισσότεροι σπόροι που θα βρεις να πωλούνται στην αγορά, προέρχονται από ένα υβρίδιο ορισμένου είδους. Οι καλλιεργητές καλλιεργούν προσεκτικά τα φυτά, hybrid-marijuanaπροκειμένου να σχηματίσουν τα καλύτερα δυνατά υβρίδια και υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικούς τύπου υβριδίων.
 • Σκοπός δημιουργίας τους
  Τα διαφορετικά υβρίδια διαθέτουν διαφορετικά πλεονεκτήματα, ανάλογα με το σκοπό και το κλίμα. Ο απώτερος σκοπός δημιουργίας υβριδίων, είναι να συγκεντρωθούν όλες οι θετικές ιδιότητες από πολλούς διαφορετικούς σπόρους, σε ένα φυτό.
 • Χαρακτηριστικά υβριδίων
  Θα γνωρίζεις εάν ένα υβρίδιο έχει περισσότερο γενετικό υλικό από την ποικιλία Indica ή Sativa, με βάση το ύψος του, το σχήμα και το μέγεθος του φύλλου, τη μυρωδιά, την αίσθηση από τον καπνό και τη χημική ισορροπία.
Team_aboutCannabis

info@aboutcannabis.gr