fbpx
Background Image
aboutCannabis / Έρευνες  / Ποιες 7 ασθένειες μπορεί να βοηθήσει η ιατρική κάνναβη

Ποιες 7 ασθένειες μπορεί να βοηθήσει η ιατρική κάνναβη

CBD

Ενώ η κάνναβη δεν θεωρείται ως η αποκλειστική θεραπεία μια ασθένειας, μπορεί ωστόσο  να βοηθήσει στην ομαλοποίηση των επιπτώσεων των χρόνιων παθήσεων και να επιβραδύνει τους  ρυθμούς ανάπτυξης των βλαβερών επιπτώσεων τους.

Η χρήση κάνναβης συμβάλλει θετικά στις ακόλουθες επτά ασθένειες:

1. Κατάθλιψη

Μια μελέτη από το Ινστιτούτο Ερευνών του Πανεπιστημίου του Buffalo για τους εθισμούς, εξέτασε το πώς η κάνναβη επηρέασε το χρόνιο στρες σε αρουραίους. Σε αυτό το πείραμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι αρουραίοι δεσμεύονταν από περιορισμούς για μεγάλες χρονικές περιόδους – μια πηγή χρόνιου στρες – η παραγωγή των ενδοκανναβινοειδών του εγκεφάλου μειώθηκε ραγδαία.
Όσον αφορά τους ανθρώπους σε μακροχρόνιες αγχωτικές καταστάσεις, αυτοί οι υποδοχείς επηρεάζουν το πόσο καλά μπορεί κάποιος να επεξεργάζεται τις σκέψεις, να μετρά τα συναισθήματα, να συμπεριφέρεται. Μπορεί ακόμη και να επηρεάσει τη γνωστική ικανότητα του ατόμου να χειρίζεται τον πόνο και το άγχος. Όταν υπάρχει έλλειψη ενδοκανναβινοειδούς παραγωγής στον εγκέφαλο, ένα άτομο διατρέχει τον κίνδυνο ανάπτυξης κατάθλιψης.
Η κάνναβη μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην αποκατάσταση των κανναβινοειδών με χρήση CBD ή THC, ανακουφίζοντας τους πάσχοντες από κατάθλιψη.

2. Άγχος

Όπως η κατάθλιψη, έτσι και το άγχος μειώνει την παραγωγή ενδοκανναβινοειδών στον εγκέφαλο και εμποδίζει την ικανότητα του ατόμου να αντιμετωπίσει τον πόνο και το άγχος. Ωστόσο, η χρήση κάνναβης για την θεραπεία του άγχους μπορεί είτε να εξαντλήσει το άγχος είτε να το αυξήσει. Ενώ η κάνναβη προορίζεται να φέρει ένα άτομο σε μια ήρεμη κατάσταση, σε ορισμένες περιπτώσεις επιβαρύνθηκε το αίσθημα ανησυχίας. Σε άλλες περιπτώσεις, η κάνναβη ήταν σε θέση να αποτρέψει τις ανεπιθύμητες αγχωτικές καταστάσεις.

3. Επιληψία

Δεδομένου ότι η επιληψία προκαλεί κρίσεις, οι ειδικοί δημιούργησαν έναν συγκεκριμένο τύπο CBD, ο οποίος είναι ασφαλής για επιληπτικά άτομα, διότι δεν έχει καμιά επίδραση στην ευαίσθητη ψυχοκινητικότητα των ασθενών. Ορισμένες από τις πρώτες δοκιμές με κάνναβη, όπως η δοκιμή του 2015 στο ιατρικό κέντρο NYU Langone, έδειξαν με σαφήνεια. ότι είχε την ικανότητα να καταστέλλει επιληπτικές κρίσεις.

4. Αλτσχάιμερ

Η κάνναβη μειώνει την ένταση των ψευδαισθήσεων, βελτιώνει τις κακές συνήθειες ύπνου και σταματά τις επιθετικές εκρήξεις που παρουσιάζονται σε πάσχοντες από Αλτσχάιμερ. Η κύρια πηγή της νόσου του Αλτσχάιμερ είναι η ταχεία παραγωγή πρωτεϊνών β-αμυλοειδούς, οι οποίες προκαλούν την ανάπτυξη πλακών στον εγκέφαλο και μειώνουν επικίνδυνα τα απαραίτητα πεπτίδια σε αμινοξέα που επιτρέπουν την σωστή λειτουργία τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι η κάνναβη μπορεί να επιβραδύνει αυτή τη συσσώρευση πρωτεϊνών.

5. HIV / AIDS

Ο ιός HIV αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά η κάνναβη αμλύνει την επίδραση των δυσάρεστων συμπτωμάτων ενός αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος, όπως η ναυτία, ο πόνος των μυών και των αρθρώσεων, η απώλεια της όρεξης, οι σοβαρές κεφαλαλγίες και οι πυρετοί.

6. Καρκίνος

Ενώ η ιατρική κάνναβη δεν θεραπεύει θεμελιωδώς τον καρκίνο ή μειώνει τα συμπτώματά του, είναι σε θέση να μειώσει την ταλαιπωρία από ορισμένες θεραπείες που υποβάλλονται σε πολλούς καρκινοπαθείς. Οι ασθενείς με καρκίνο που χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη υπομένουν μειωμένη ναυτία και εμέτου, που προκαλείται από τις χημειοθεραπείες τους. Επιπλέον, τα κανναβινοειδή βελτιώνουν την όρεξη και μπορούν να διευκολύνουν τον νευροπαθητικό πόνο που είναι αποτέλεσμα σοβαρής βλάβης των νεύρων που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία.

7. Τοξικομανία

Παρόλο που φαίνεται παράδοξο, τα άτομα σε απεξάρτηση μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιατρική κάνναβη για να αντιστρέψουν τις επιπτώσεις του εθισμού σε οπιοειδή, να μειώσουν τις ανεπιθύμητες επιθυμίες για ναρκωτικά και ακόμη και να μειώσουν τα συναισθηματικά και σωματικά συμπτώματα του εθισμού. Αυτό οφείλεται στις χημικές ενώσεις της κανναβιδιόλης, οι οποίες συνδέονται με τους υποδοχείς του εγκεφάλου και τις διανοητικές βλάβες που προκαλούνται από τη μακροχρόνια κατάχρηση ναρκωτικών.
Τέλος, η κάνναβη μπορεί ακόμη και να αντικαταστήσει τα εθιστικά παυσίπονα, δεδομένου ότι στοχεύει τους ίδιους υποδοχείς των νεύρων όπως τα οπιοειδή, χωρίς να θέτει το χρήστη σε κίνδυνο για χρόνιο εθισμό.

Πηγή

Team_aboutCannabis

info@aboutcannabis.gr