fbpx
Background Image
aboutCannabis / Νέα  / Νέα από τον κόσμο  / Ο Kevin Durant και η εταιρεία Weedmaps ενώνονται ενάντια στο στίγμα της κάνναβης.

Ο Kevin Durant και η εταιρεία Weedmaps ενώνονται ενάντια στο στίγμα της κάνναβης.

kd

Ο Kevin Durant και η διαδικτυακή αγορά κάνναβης Weedmaps ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση του στίγματος κατά της κάνναβης.

Ο παίκτης του ΝΒΑ Kevin Durant και η Weedmaps ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα μια νέα συνεργασία. Το αστέρι του μπάσκετ και η διαδικτυακή αγορά κάνναβης ένωσαν τις δυνάμεις τους εναντίον του στίγματος που βαραίνει την χρήση κάνναβης. Σύμφωνα με την πολυετή συμφωνία, ο Durant και η χρηματοπιστωτική του επιχείρηση Thirty Five Ventures θα εργαστούν για να καταρρίψουν τα αρνητικά στερεότυπα που σχετίζονται με την κάνναβη, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν τη συζήτηση γύρω από τις δυνατότητες του φυτού για ευεξία και ανάρρωση των αθλητών.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά γύρω από την κάνναβη που εξακολουθούν να υπάρχουν στον αθλητικό κόσμο καθώς και παγκοσμίως», δήλωσε ο Ντουράντ στο ESPN. «Αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε, να εξομαλύνουμε τις συζητήσεις, καθώς και να δημιουργήσουμε περιεχόμενο, εκδηλώσεις και να πετύχουμε πολλά, μέσα από το ευρύ δίκτυο του Boardroom. Αυτή είναι μόνο η αρχή για εμάς ».

 

Η συμφωνία μεταξύ Weedmaps και Durant, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε έξι μήνες ώστε να οριστικοποιηθεί, έρχεται σε μια στιγμή που η σχέση μεταξύ αθλητών και κάνναβης βρίσκεται υπό εξονυχιστικό έλεγχο. Αρκετά επαγγελματικά πρωταθλήματα έχουν αλλάξει τις πολιτικές τους σχετικά με την κάνναβη ή τις δοκιμές για τη χρήση της.  Το στίγμα ενάντια στη μαριχουάνα συνεχίζεται, όπως φάνηκε σαφώς αυτό το καλοκαίρι, όταν ο σπρίντερ Sha’Carri Richardson στερήθηκε την ευκαιρία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού βρέθηκε θετικός σε THC σε έναν προκριματικό αγώνα.

 

“Δεν είναι μυστικό ότι η σημερινή στάση γύρω από το θέμα της κάνναβης έχει τη ρίζα του σε ξεπερασμένες πεποιθήσεις και συκοφαντίες για το φυτό που διαιωνίζονται εδώ και δεκαετίες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Weedmaps, Chris Beals, στο Marijuana Moment, προσθέτοντας ότι ο στόχος των προσπαθειών είναι να δημιουργηθεί «νέος διάλογος,  για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η κάνναβη για την ανάρρωση των αθλητών».

 

“Μέσω αυτής της συνεργασίας θα προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε το αρνητικό κλίμα που έχει να κάνει με τη χρήση της κάνναβης, ανάμεσα στους αθλητές που αποτελεί  ταμπού, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε ευρύτερη γνώση σχετικά με τα πολλά οφέλη του φυτού και τις δυνατότητες του για συνολική ευεξία”, πρόσθεσε ο Beals. Ε

 

Η προσφορά Durant και Weedmaps περιλαμβάνει τη χορηγία του Boardroom!

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, η Weedmaps θα χορηγεί επίσης το Boardroom, ένα δίκτυο μέσων που ιδρύθηκε από τον Kevin Durant και τον Rich Kleiman και αναδεικνύει μια εσωτερική ματιά στις αθλητικές δραστηριότητες. Ο Ντουράντ, ο επιθετικός του Μπρούκλιν Νετς με δύο πρωταθλήματα NBA στο ενεργητικό του, υπήρξε ένθερμος υπέρμαχος της κάνναβης και μάλιστα έχει επενδύσει στη βιομηχανία. Η ανοιχτή υποστήριξή του για την κάνναβη είναι σπάνια, καθώς το ΝΒΑ εξακολουθεί να έχει κανόνες που επιβάλλουν τέσσερις ελέγχους ανίχνευσης ουσιών κάνναβης κάθε χρόνο. Βέβαια η πολιτική αυτή μπήκε σε αναμονή πέρυσι καθώς το πρωτάθλημα τέθηκε σε ‘’αγωνιστική φούσκα’’ λόγω του COVID-19, ωστόσο, και η παύση των δοκιμών επεκτάθηκε στη σεζόν 2020-21.

 

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στη πρόχειρη δουλειά», είπε ο Durant ενώ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τους Beals και Kleinman στο podcast «Boardroom: Out of Office», προσθέτοντας «Δεν θα πρέπει να είναι μυστικό ότι οι παίκτες κάνουν χρήση κάνναβης κατά τη διάρκεια των αγώνων».

 

Η απαγόρευση της κάνναβης από το ΝΒΑ εξακολουθεί να υπάρχει και οι εκπρόσωποι του πρωταθλήματος και της ένωσης παικτών έχουν πει στο ESPN “ότι υπάρχει συνεχής διάλογος για τη μαριχουάνα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για την επίσημη αλλαγή του κανόνα”.

 

Κανόνες για την κάνναβη και τον αθλητισμό που αλλάζουν αργά…

 

Άλλα επαγγελματικά πρωταθλήματα αθλητισμού, ωστόσο, έχουν ήδη κάνει αλλαγές στις πολιτικές τους για την κάνναβη. Το 2019, η Major League Baseball αφαίρεσε την κάνναβη από τη λίστα απαγορευμένων ουσιών του πρωταθλήματος, επιτρέποντας στους παίκτες να χρησιμοποιούν μαριχουάνα χωρίς φόβο για αντίποινα. Και πέρυσι, το NFL άλλαξε την πολιτική χρήσης ουσιών, εξαλείφοντας τις αναστολές για θετικές εξετάσεις στην κάνναβη. Για τον Durant, οι αλλαγές είναι αργές.

 

«Είχα την εντύπωση ότι ο υπόλοιπος κόσμος ήταν λιγότερο ανοιχτός ως προς την κάνναβη και τη χρήση της. Αλλά πλέον για να καταλάβετε, βλέπω περπατώντας στο δρόμο του Σαν Φρανσίσκο στη γωνία, τέσσερα ή πέντε φαρμακεία κάνναβης », είπε ο Ντουράντ.

 

Ωστόσο, «οι αθλητές δοκιμάζονται ακόμη τέσσερις φορές το χρόνο για χρήση κάνναβης. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται για το πώς ένιωθαν οι άνθρωποι για τη χρήση κάνναβης, και τώρα πλέον υπάρχει ανοιχτός διάλογος. Είναι εκπληκτικό να το ακούω», συνέχισε…

 

Η συμφωνία μεταξύ Durant και Weedmaps περιλαμβάνει επίσης ένα σχέδιο για τους διαδικτυακούς πόρους κάνναβης και προσπαθεί να δημιουργήσει πρωτότυπο περιεχόμενο σε συνεργασία με το Boardroom. Στα πλαίσια μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της Weedmaps για τον αθλητισμό και την ευεξία, η συνεργασία με την Thirty Five Ventures έχει σχέδια για την “περαιτέρω εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με τις δυνατότητες της κάνναβης για ευεξία και ανάρρωση”, σύμφωνα με δήλωση της Weedmaps. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ, Ματ Μπαρνς, υποστηρικτής της κάνναβης που παραδέχεται ότι κάπνιζε μαριχουάνα σε μεγάλο μέρος της 14χρονης καριέρας του, πιστεύει ότι η υποστήριξη από αστέρια όπως ο Ντουράντ μπορεί να οδηγήσει στην αποδοχή της κάνναβης για όλους τους αθλητές.

 

“Υπάρχει μια μεταβαλλόμενη κουλτούρα και χρειάζεται ένας σούπερ σταρ όπως ο K.D να δώσει το παράδειγμα και να βοηθήσει τους άλλους να μην φοβούνται να συζητήσουν για τη χρήση κάνναβης”, δήλωσε ο Barnes. «Υπάρχουν διαδικασίες, γίνονται συναντήσεις με το πρωτάθλημα και την ένωση εδώ και αρκετά χρόνια και οι δύο πλευρές έχουν προσλάβει ειδικούς για να το ερευνήσουν. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα ».

Team_aboutCannabis

info@aboutcannabis.gr