fbpx
Background Image
aboutCannabis / Βιομηχανική Κάνναβη  / Εκστρατεία στο Όρεγκον για την νομιμοποίηση, σταμάτησε λόγω κορονοϊού

Εκστρατεία στο Όρεγκον για την νομιμοποίηση, σταμάτησε λόγω κορονοϊού

oregon-cannabis

Εκστρατεία για μεταρρύθμιση της πολιτικής περί ναρκωτικών, μέσω συλλογής υπογραφών, ώστε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στο Κονγκρέσο, έχει ανασταλεί εξαιτίας της επέλασης του κορονοϊού.

Ακτιβιστές του Όρεγκον των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποποινικοποίηση των φαρμάκων κάνναβης και την ευρύτερη νομιμοποίηση χρήσης ουσιών, ανακοίνωσαν ότι έχουν σταματήσει επί του παρόντος τις συλλογές υπογραφών. Ωστόσο, τονίστηκε ότι υπάρχουν και άλλα μέσα με τα οποία οι ψηφοφόροι μπορούν να υποστηρίξουν αυτή τη δράση. Το κίνημα “Θεραπεία και Αποκατάσταση της Τοξικομανίας”, δίνει έμφαση στην επέκταση των προγραμμάτων θεραπείας τοξικομανών, μέσω της χρήσης κονδυλίων που προέρχονται από τα κρατικά έσοδα από τη βιομηχανία της κάνναβης.

Μέσω αυτού του κινήματος, προωθείται η αντιμετώπιση της τοξικομανίας ως ζήτημα υγείας, αποποινικοποιώντας με αυτόν τον τρόπο εν μέρη τη χρήση την χαρακτηρισμένων παράνομων, έως τώρα, ουσιών. Η κατοχή μικρής ποσότητας ναρκωτικών θα θεωρείται, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του κινήματος αυτού, πολιτική παράβαση, η οποία και θα τιμωρείται με ανώτατο πρόστιμο 100 δολαρίων και χωρίς φυλάκιση. Δεδομένου ότι οι υπογραφές δεν μπορούν να συλλεχθούν δια ζώσης, λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων, παροτρύνονται οι πολίτες να επισκεφτούν τον ιστότοπο του κινήματος, να εισάγουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να λάβουν την αίτηση και να την στείλουν μέσω ταχυδρομείου.

“Η συμμετοχή των πολιτών του Όρεγκον ήταν συντριπτικά μεγάλη. Ωστόσο, εξαιτίας του κορονοϊού, έπρεπε να σταματήσουμε τη συλλογή υπογραφών. Ενώ η αναστολή θεωρείται σωστή κίνηση, οι υποστηρικτές δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν 8.000 επιπλέον υπογραφές με άλλα μέσα. Είναι μέρος της στρατηγικής μας, να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη συλλογή ψηφιακών υπογραφών. Ο κορονοϊός απλά επιτάχυνε αυτή τη δράση” δήλωσε ο Ντέβον Ντάουνισμιθ, διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας, σε συνέντευξή του. “Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε αρκετές έγκυρες υπογραφές, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το εάν θα βγούμε κερδισμένοι ή όχι στην ψηφοφορία”.

Η καμπάνια έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο, με τους ακτιβιστές να ανακοινώνουν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είχαν ήδη εξασφαλίσει 125.000 υπογραφές, οι οποίες είναι περίπου 10.000 περισσότερες από τις απαιτούμενες για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας. Ωστόσο, δεν έχουν επαληθευτεί, επομένως δεν είναι σαφές πόσες από αυτές μπορεί να θεωρηθούν έγκυρες. Από το κίνημα τονίστηκε ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να συνεχίσουν να εκτυπώνουν και να αποστέλλουν ονομαστικά τις αναφορές τους για να εξασφαλιστεί η επιτυχία.

Η εκστρατεία αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα μεταρρυθμιστικών προσπαθειών που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη στρατηγική τους, λόγω της πανδημίας. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, για παράδειγμα, μια άλλη ομάδα ατόμων στο Όρεγκον, η οποία εργάζεται για να νομιμοποίηση της θεραπευτικής χρήσης ψιλοκυβίνης (φυσική ψυχοτρόπος ουσία που παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους “Psilocybe”), δήλωσε ότι διερευνά επίσης εναλλακτικούς τρόπους για να υπάρξουν υπογραφές από απόσταση.

Στην Καλιφόρνια, οι εκστρατείες για την τροποποίηση των κρατικών προγραμμάτων περί κάνναβης και τη νομιμοποίηση της ψιλοκυβίνης, αναστέλλουν επίσης τις δραστηριότητες τους και ζητούν από τους κρατικούς υπαλλήλους να επιτρέψουν τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών.

Πηγή

Team_aboutCannabis

info@aboutcannabis.gr