fbpx
Background Image
aboutCannabis / Βιομηχανική Κάνναβη  / Αποκλειστικό: Επενδύσεις για φαρμακευτική κάνναβη στην Ξάνθη

Αποκλειστικό: Επενδύσεις για φαρμακευτική κάνναβη στην Ξάνθη

Cannabis Thraki

Στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης αλλά και στην ΣΕΚΕ, βρέθηκε χθες το πρωί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ιδιωτικών Επενδυτικών Κεφαλαίων «Kingsley Capital» (συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Έρευνας) η οποία από το 2015 άρχισε να επενδύει στην αναδυόμενη νομιμοποιημένη αγορά κάνναβης (για φαρμακευτικούς σκοπούς) και η οποία εκτός από την Μεγάλη Βρετανία διαθέτει θυγατρικές στο Hong Kong και τις ΗΠΑ.

Η γνωστή εταιρεία εκδήλωσε ενδιαφέρον, μετά από μεσολάβηση του ειδικού συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Χρήστου Παπαχαβιάρη, ο οποίος άλλωστε επιβεβαίωσε και τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» για το ενδιαφέρον που υπήρξε αναφορικά με την σημαντική αυτή επένδυση, στην περιοχή.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο της Ευρώπης στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης, που ασχολείται με το εμπόριο της φαρμακευτικής κάνναβης αλλά και με την επιστημονική έρευνα (σε συνεργασία με το University of Oxford, όπου γίνονται κλινικές δοκιμές επάνω στον τομέα της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς).

Σε ο,τι αφορά, το σκεπτικό της επένδυσης, αυτό αφορά τόσο τους ίδιους, όσο και να γίνει ανάθεση σε αγρότες της περιοχής στο κομμάτι της φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για δημιουργία μονάδας επεξεργασίας στην Ξάνθη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Kingsley Capital», συναντήθηκε κατόπιν της επίσκεψής του στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και με εκπροσώπους της ΣΕΚΕ αργότερα, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με αγρότες μέσω αυτής και όχι μόνο.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει ενδιαφέρον και για το ερευνητικό κομμάτι στην περιοχή, καθώς για αυτό υπάρχουν πολλοί φορείς – δυνητικοί συνεργάτες, όπως το ΔΠΘ.

«Κατά την συνάντησή μας, έγινε σαφές ότι αν ψηφιστεί ο νόμος για την κάνναβη, ενδιαφέρονται να επενδύσουν. Επειδή είμαι δύσπιστος, τους είπα να μου φέρουν το πλάνο και τον σχεδιασμό που έχουν για την Ξάνθη, προκειμένου να είναι όλα σαφέστερα και πιο συγκεκριμένα στην επόμενη συνάντηση, για το τι θέλουν να κάνουν» ανέφερε από την δική του πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, σημειώνοντας ότι «πρωταρχικός στόχος, όπως επισήμανα και στους ίδιους, είναι να «περάσει» πρώτα ο νόμος και να δούμε τα επιμέρους στοιχεία του και τι θα ισχύει. Αν για παράδειγμα πρόκειται για θερμοκηπιακή μορφή, για συμβολαιακή γεωργία, για τις εγκαταστάσεις, τα κόστη κλπ. Να γίνουν όλα πιο συγκεκριμένα. Μετά από την δική μας συνάντηση μάλιστα, θα επισκεφθούν και την ΣΕΚΕ».

ΠΑΠΑΧΑΒΙΑΡΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ«Είμαστε διατεθειμένοι να τους βοηθήσουμε σε ο,τι χρειάζονται, να τους υποστηρίξουμε, ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή μας και εν τω μεταξύ να έχουν και οι αγρότες μια εναλλακτική καλλιέργεια για το εισόδημά τους και γιατί όχι να υπάρξει και μια μονάδα επεξεργασίας» ανέφερε σε δηλώσεις του στην «Θ» ο σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ. Χρήστος Παπαχαβιάρης, επισημαίνοντας όμως ότι: «κρατούμε μικρό καλάθι. Περιμένουμε να δούμε τις ακριβείς διατάξεις του νόμου. Πάντως οι άνθρωποι αυτοί ενδιαφέρονται, τους αρέσει το κλίμα και θέλουν να κάνουν την Ελλάδα, το κέντρο της Ευρώπης (όπως μας επισήμαναν) στο θέμα της παραγωγής (και ενδεχομένως επεξεργασίας) της φαρμακευτικής κάνναβης και εμείς προσπαθούμε και θέλουμε να ξεκινήσει από την Ξάνθη. Τους ενδιαφέρει επίσης να προχωρήσουν και στο ερευνητικό κομμάτι και σε συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, με το Πανεπιστήμιο κλπ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των επενδυτών με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη αλλά και τον σύμβουλό του κ. Χρήστο Παπαχαβιάρη, τον επόμενο μήνα, ενώ μέχρι τότε θα αποσταλούν από τους ενδιαφερόμενους όλα εκείνα τα στοιχεία του πλάνου, αναφορικά με την συγκεκριμένη επένδυση στην Ξάνθη.

 

Πηγή

Team_aboutCannabis

info@aboutcannabis.gr